Einstein; ” Als bijen uitsterven volgt de mens binnen vier jaar.”

Posted: December 2, 2013 by sralmadpo in Uncategorized
Tags: ,

Bijenvolken sterven wereldwijd uit. Volgens Einstein volgt uitsterving van de mensheid binnen vier jaar, als bijen uitgestorven zijn. Er wordt gespeculeerd over de oorzaak van de bijensterfte: het zou door mobieltjes komen, straalzenders of hoogspanningsmasten. Anderen vertellen Global Warming theorieën. Dan zou er nog een of ander virus zijn die de kolonies aantast. Opvallend is dat werkers niet meer terugkeren naar hun kolonies. Een oorzaak van de massale bijensterfte is een insecticide van Bayer.

Bayer’s rol inzake zenuwgas clothianidin dat bijen doodt
Bayer heeft een omstreden reputatie omdat we deze kennen we van de zenuwgassen, de Mexicaanse griep, Vogelgriep, Aids en Softenon. Lees hier over de dubieuze rol van Bayer bij ontwikkelen van vaccinaties voor zelfverspreide ziektes.

An August 29 Natural News report that described a recent study on the bee die-offs conducted in Germany said, “Government researchers tested the bodies of dead bees, and found that 99 percent had been contaminated with the pesticide clothianidin, made by Bayer.”

In elk geval is het insecticide clothianidin een zenuwgas dat de bijen doodt.

Slechts één verhaal van een imker, topje van de ijsberg:
“onze bijenkolonie is ook helemaal gestorven en bij een collega imker is zijn volledige populatie van 11 volkeren weg. de kassen zijn gewoon leeg.vreselijk triestig.een bijenvolk dat vorig jaar 60 euro kostte kost er nu 90. Was het plato (nee, dat was Einstein)niet die gezegd heeft dat als de bijen sterven de mensheid sterft?”

Normoverschrijdingen
Toxicoloog Henk Tennekes zegt dat het vrijwel zeker dat de verdubbeling van de bijenvolksterfte in Nederland sinds 2004 met de forse verruiming van de toelating van bestrijdingsmiddelen op basis van neonicotinoïden, met name imidacloprid,  verband houdt. Lees ook: extreme normoverschrijdingen van bestrijdingsmiddel imidacloprid in de Randstad

bijen gaan met de fietsHet voor bijen zeer schadelijke Imidacloprid is een zogenaamd systemisch insecticide, dat in tegenstelling tot de oude contactinsecticiden niet op de plant wordt gespoten maar via zaadbehandeling of grondbehandeling of druppeltechniek wordt toegediend waarna het via de wortels in de gehele plant wordt opgenomen. Dit middel zit dus niet op de plant maar in de plant, in de stengels, de bladeren, de bloemen, de sapstroom, overal. De hele plant is dan langdurig giftig voor insecten. Het komt ook in nectar en stuifmeel terecht. Wilde planten nemen imidacloprid effectief op uit het vervuilde oppervlaktewater waardoor wilde planten schadelijk worden voor bijen. Bijen fourageren ook rechtstreeks op oppervlaktewater en koelen er de kast mee en voeren water aan het broed.

De stof is ook in niet-dodelijke hoeveelheden zeer schadelijk voor bijen. Omdat de stof mee wordt genomen naar het nest (in de vorm van besmette nectar, stuifmeel, honingdauw en water) kan dit de hele kolonie verzwakken en vatbaar maken voor ziekten en plagen. Het is dezelfde stof die in de meeste mierenlokdozen zit.

Rapport extreme normoverschrijding met neonicotinoíden
coole kleuren hoor jongensIn extreme gevallen (soms tot 800 x de norm), is de oppervlaktewater vervuiling acuut dodelijk voor honing bijen. Stel een honingbij consumeert per dag 30 microliter van vervuild oppervlaktewater in Noordwijkerhout (met een imidacloprid concentratie van 320.000 nanogram per liter = 320 nanogram per milliliter = 0.32 nanogram per microliter), dan is de dagelijkse opname van imidacloprid door de honingbij: 30 x 0.32 = 9.6 nanogram. Na enkele uren heeft de honingbij dan de letale dosis van 4 nanogram geconsumeerd. Bij chronische blootstelling is een veel lagere concentratie (1000 nanogram per liter) na 8 dagen dodelijk voor honingbijen. De massale bijensterfte van de laatste jaren in de regio Amsterdam, Groene Hart, Bollenstreek en Rijnmond is dus mede veroorzaakt door milieuvervuiling met het voor bijen zeer giftige imidacloprid, dat o.a. wordt toegepast in de glastuinbouw, bollenteelt en boomteelt.

Comments
  1. V says:

    Bijzonder

  2. […] dat Einstein meer was dan de man van de relativiteitstheorie. Einstein zei namelijk ook dat de mens binnen vier jaar sterft zonder bijen. Best schokkend is dat. Dat vindt Hatidze dus ook, die er dan ook alles aan doet om de […]

Leave a comment